Las Vegas2005

Tuesday, May 10, 2005

Alleen er op uit

Ricks conferentie begon vandaag met een "optreden" van Bill Gates. Ik had daar best bij willen zijn, maar ja, ik was natuurlijk niet geregistreerd. Achteraf vertelde Rick, dat het supersaai was, Bill Gates is nu eenmaal geen goede spreker.

Omdat we de wekker voor 7 uur hadden gezet, lukte het wel om nog samen ontbijt te eten. We kozen daarvoor Red, White and Blue beneden in het hotel. We bestelden ieder een zalm eggs benedict zonder de Hollandaise saus, erg lekker! Ik heb deze week meer gerookte zalm gegeten, dan gewoonlijk in een kwartaal (want ik ben er dol op!). Om ook onze vruchten en groentes binnen te krijgen, bestelden we voor $8 een bowl met gemengde bessen. Nou, geen wonder, dat die zo duur was, want er hadden wel drie mensen van kunnen eten!

Ik liep nog met Rick mee naar het Convention Center en ging daarna even terug naar de kamer. Daar pakte ik een plastic zak met spullen om te douchen en kleedde me in sportkleding.

Mijn eerste plan was om naar de Spa te gaan. Heerlijk vind ik die, in de Las Vegas resorts! Deze was geen uitzondering. Voor $27 per dag kocht ik toegang en ging naar het dames gedeelte. Daar kreeg ik een sleutel en een paar slippers. In het kluisje, dat je krijgt toebedeeld, ligt dan nog een dikke badstoffen badjas.

Maar voor ik kon gaan genieten moest ik mijn spieren nog even goed gebruiken. Het sport gedeelte was erg mooi, allemaal Life Fitness machines. Met een van de aangeboden koptelefoons om naar de tv te luisteren, was mijn halve uur zo om.

En nu begon het genieten! De spa bood een warm tub, een hot tub en een cold tub (de laatste heb ik alleen maar met mijn tenen gevoeld!), een steam room en een sauna. Verder is er natuurlijk heel zachte muziek en de lekkerste sinaasappels, grapefruits, bananen en allerlei sapjes, water en koffie en thee. Ik heb het er eens lekker van genomen, onderwijl People magazine lezend. Heerlijk waren vooral de hot tubs, want door de matras in het hotel had ik flink wat pijn.

Sommige vrouwen blijven daar volgens mij urenlang hangen en relaxen. Zo ben ik dus niet. Na een uur of anderhalf heb ik het wel gezien! Ik verveel me al gauw, dat is iets wat Saskia van niemand vreemd heeft!

Om elf uur was ik gedoucht en wel klaar. Buiten was het bewolkt, dus ik besloot eerst het Shark Reef aquarium in het hotel te bezoeken. Voor $15,95 kon ik naar binnen en kreeg een apparaatje om informatie over de verschillende vissen te beluisteren.

Eerlijk gezegd had ik er niet veel van verwacht, tenslotte hebben we enorme aquaria zoals die in Baltimore, Monterey en New Orleans bezocht. Maar ik heb er toch een uur doorgebracht, er waren ongewone vissoorten, je kon roggen aaien en de haaientank was zeer imposant. De kinderen hadden het zeker prachtig gevonden!

Gelukkig was de bewolking intussen weg en ik liep de Strip op, richting het Paris hotel. Er werd me constant hulp aangeboden door het mannelijk geslacht op mijn weg, kennelijk zie je er als vrouw alleen zeer hulp behoevend uit in Las Vegas! Ik riep om de haverklap "No, I'm fine, thank you!".

Halverwege zag ik een zeer slechte personificatie van Elvis en kon het niet laten er met verbazing naar te kijken. Die man had nog het zelfvertrouwen om te zeggen, dat hij voor tips wel samen met mij op de foto wilde! No, thank you!

Langs de stoep staan allerlei ventjes te klikken met kaartjes van strip clubs en sex clubs. Van alle mensen, die er geirriteerd langs liepen, zag ik alleen een paar jochies van een jaar of 18 ze aannemen.

In het Paris hotel zocht ik een restaurantje op voor lunch. Ik vond het in Provencal, waar ik een lekkere kip foccacini sandwich at met een glaasje wijn erbij.

Na even in de winkeltjes in het hotel, dat helemaal "Frans" is opgezet, inclusief de wc's, die prachtige wastafeltjes hebben, te hebben rondgeneusd, liep ik richting "Eiffel toren". Deze toren is de helft zo groot als die in Parijs, helemaal op schaal nagemaakt. De reden, dat hij niet de volle grootte is, is dat het vliegveld te dichtbij is.

Een kaartje om naar boven te gaan kost $9. Ik had het er graag voor over, want ik vond het uitzicht van daarboven leuker, dan dat vanaf de Stratosphere toren. Het waaide ontzettend en wederom waren de fonteinen van het Bellagio uit, helaas.

Na de ronde te hebben gemaakt met mijn fototoestel ging ik weer naar beneden. Daar besloot ik eens Pai Gow Poker te proberen. Ik had het weleens op de computer gespeeld, maar in het echt bleek het toch moeilijker en ik verloor, jammer, maar wel een leuk spel!

Het werd tijd om terug te gaan naar het hotel, de afstanden tussen de hotels zijn werkelijk onvoorstelbaar! Onderweg stopte ik bij de enorme M&M's winkel (na de Coca Cola winkel, die ook enorm is, maar waar ik niets van mijn gading vond) om cadeautjes te kopen voor de families, die voor onze kinderen zorgen. Las Vegas heeft verder weinig souvenirs, die mensen, die er niet zijn geweest, leuk vinden. Ik kocht een doos met allerlei verschillend gekleurde M&M's en een pak kaarten met Las Vegas en M&M erop voor ieder gezin. Natuurlijk zou ik veel meer willen geven, want het is zo fantastisch, dat ze dit mogelijk hebben gemaakt voor ons, maar ik zou werkelijk niet weten wat!

Eenmaal terug in de hotelkamer ontbrak me de energie om nog te gaan zwemmen. In plaats daarvan ben ik even gaan slapen. Op die manier zou ik vanavond weer lang op kunnen blijven. Las Vegas blijft tenslotte een stad waar het meeste 's avonds gebeurt.

Toen Rick om 17:45 terug kwam in de kamer was ik weer helemaal opgefrist en klaar om verder te gaan. We hadden vanavond bij China Grill in Mandalay Bay gereserveerd en hadden eerst nog even tijd voor ons "traditionele" drankje en hapje voor het eten. Dit keer namen we plaats aan de sushi bar van de Coral Reef lounge in het Mandalay Bay hotel. We namen een warme Sake en een maki sushi met tempura garnaal. Om je vingers bij af te likken!

Precies op tijd arriveerden we bij China Grill. Daar kregen we een tafeltje voor twee met de meest comfortabele stoelen, die ik ooit in een restaurant heb meegemaakt! Het menu was interessant, want er werd verwacht, dat je deelde. Voorbereid op grote porties bestelde ik een voorgerecht, crabcakes en Rick bestelde een steak hoofdgerecht, dat echt te veel was voor hem alleen. We deelden het gerecht, dat voor mij de hele maaltijd fantastisch maakte: crispy spinach. Dit is heel snel gebakken spinazie, waardoor de blaadjes op je tong smelten. Onbeschrijflijk lekker! Als ik er ooit een goed recept voor vind, zal ik het wekelijks maken.

Na het eten namen we een taxi naar Fremont Street om de bestelde bordjes voor de kinderkamers op te halen. We kregen meer dan we verwacht hadden daar! Ik hoopte foto's te kunnen maken van de beroemde cowboy en het neon daar. Maar om 20 uur 's avonds wordt in het dak van "The Experience" een hele show getoond, die wel wat weg heeft van "War of the Worlds". Heel erg leuk! Verder waren er allerlei gratis concerten, een leuke plek om wat tijd door te brengen, dus.

Maar wij hadden ook de Eiffel toren nog op het programma staan. Van bovenaf heb je echt een goed uitzicht over het interessantste gedeelte van de Strip. We hadden geluk, want de fonteinen van het Bellagio werkten weer, hoewel we daarboven een windstoot van bijna 40 mijl per uur meemaakten!

Eenmaal weer beneden bestelden we een crepe met gemengde bessen en lekkere room, veel te veel om op te eten, maar erg lekker. De eettentjes van het Paris hotel zijn heel erg goed, maar ja, veel restaurants in Las Vegas zijn erg goed!

Na ons vol gegeten te hebben namen we een taxi terug naar het Mandalay Bay. Daar zochten we bijna tevergeefs naar een betaalbare tafel, want de meeste minimums waren $25 of hoger. Wat dat betreft zijn de andere casino's echt veel beter!

Ik wilde graag, dat Rick ook Pai Gow Poker leerde en dus begonnen we daarmee, weliswaar met $25 minimum, maar het leek eerst goed te gaan, want Rick won. $25 duurt lang bij dit spel, maar uiteindelijk verloren we toch en gingen verder naar Blackjack. Daar vonden we een leuke tafel en speelden er de rest van de avond. Toen onze tafelgenoten er genoeg van kregen (die bepalen tenslotte de sfeer!) gaven wij het ook op en gingen naar boven. Morgen weer vroeg op tenslotte (het was al middernacht geweest!).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home